Kultúra

Szavaljatok ifjoncok

Idén immáron ötödik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok a Fehérvári Versünnepen.

A megmérettetésre március 10-ig jelentkezhetnek verssel a középiskolások. A helyszín ezúttal is a Szent István Művelődési Ház lesz. A versenyben azok a 9-13. osztályos fiatalok vehetnek részt, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézményben, vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményében tanulnak. A megmérettetésen azok is indulhatnak, akik más település középfokú oktatási intézményének 9-13. évfolyamos tanulói, de székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek.

A március 10-ig tartó jelentkezés részletes feltételeit, valamint a versennyel kapcsolatos legfontosabb információkat itt találják az érdeklődők. A válogatókat március 22-én és 23-án rendezik a döntőt pedig április 26-án tartják.
A IV. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész lesz. A zsűri tagjai: Radnay Csilla színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Varga Sándor újságíró, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, valamint a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Tóth Tamás esperes plébános.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik