Kultúra

A tévében: szocialista kutya, tenisz és szinglik

Jön a szocialista kutya, egy őrmester vezeti, mi a neve? Igen, Kántor. Illetve még: szinglik, tenisz, Woody Allen és ételhiedelmek.

A szocializmus legjobb orra, avagy láncos kutya, de nem Titóé – ő lenne Kántor, Csupati őrmester ebe, akinek kalandjai ma ismét elkezdődnek az m2-n. 1976 óta számos esetben megtörtént ez már, úgyhogy most tényleg eldönthetjük, valódi, időtálló klasszikussal állunk szemben, vagy a rendőrkutya és bátor tettei csupán új anyag híján kerülnek 14:20-tól a köztévé képernyőjére.

Az evéssel kapcsolatos ismeretek azért érdekesek, mert számos hiedelem tartja magát erősen, melyekről nehéz eldönteni, igazak-e, mint pl. “meleg kenyeret enni nem jó a gyomornak”. Ilyenek után veti magát a Tények a tányéron ételdetektívje, hogy végre tisztán (neki)lássunk. Hogyan keletkezik az a fájdalom, melyet a hirtelen fogyasztott fagylalt okoz? Ha 5 másodpercen belül felvesszük a földre pottyantott ételt, még megehetjük? És a többi. 14:40, Spektrum.

Elkezdődött a teniszszezon, és egyelőre ugyanaz a felállás, mint volt: Djokovics ereje teljében, Nadal mentálisan hullámzik, Federer hol tökéletes, hol csapnivaló tenisszel áll elő. És persze itt vannak a többiek is, Tsonga, Murray, Fish, a fiatalok – és mind kisebb tornákon indultak a héten, készülvén a január 13-án induló Ausztrál Nyílt Bajnokságra. Bár a brisbane-i torna mezőnye erősebbnek tűnik, mégis a dohai döntőjét ajánlom mára, mivel a másik vasárnap lesz… De azért nem lehet panasz egy olyan társaságra, ahol Federer és Nadal mellett Tsonga és Monfils is eljuthat a döntőbe. Az eurosport2-n 16:00-tól élőben, az eurosporton pedig 22:00-tól felvételről láthatjuk, hogy végül ki jutott el az utolsó meccsig, és ki nyeri a katari tornát – és az akkor neki is katarzis lesz

Helen Fielding és regényének főhőse, Bridget Jones igazi mai alaptípust teremtett, a szinglit, akit ma már mindenki ismer, sőt akinek életstílusát sokan gyakorolják. Renée Zellweger sokat hízott azért, hogy aztán fogyhasson, aggódhasson és harcolhasson a pasiért. Akit már megtalált, ám a gondok sora még nem ért véget, leginkább azért nem, mert a Bridget Jones naplója olyan kasszasiker volt, ami után meg kellett csinálni a második részt, a Bridget Jones: mindjárt megőrülök!-et. Zellweger mellett Hugh Grant, Colin Firth, Gemma Jones, Jim Broadbent látható, ahogy szinglizik. 19:00, Viasat3

Woody Allen egyik legjobb filmjében bűnözőt alakít, és a Fogd a pénzt, és fuss! után 2000-ben a Süti, nem sütiben visszatér a gyökerekhez. Ismét rendkívül szerencsétlen és sikertelen bűnözőt alakít, aki a bankkal szemben akar pizzeriát nyitni, hogy éjjelente a széfhez vezető alagut ásási munkálatain dolgozhasson. A pizzeriából süteményes pékség lesz, és a fedőszerv olyan jól megy, hogy hírük messze elkerül. Ám a szerencsétlen bűnözőt legális üzletében is átok sújtja. Woody Allen még a nagy nős-európaivárosos széria előtt csinálta ezt a nem rossz, de az ő szintjéhez képest szerényebb filmet, amely azonban szombat estére megfelel. 20:15, m1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik