Foci

A City mellett Husztiék is búcsúztak

Az angol sztárcsapat, valamint a Zenit sem tudta ledolgozni hátrányát az Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A visszavágókat rendezik ma a kisebbik európai kupasorozat legjobb 16 csapata között, este 7 órától nyolc csapat is pályára lépett. Remek mérkőzésekre volt kilátás, a legnagyobb érdeklődés talán a Manchester City találkozóját övezte.

Robero Mancini együttese múlt héten 2-0-ás vereséget szenvedett a Dinamo Kijev otthonában, így meglehetősen nehéz mérkőzés elé nézett az angol sztáralakulat. A hazaiaknál Tevez mellett a támadósorban kapott helyet Mario Balotelli is, őket elsősorban Silvának kellett támogatni a gólszerzésben.

A 36. percben Balotelli rendkívül nehéz helyzetbe hozta a City-t, az Inter volt csatára beletalpalt ellenfele combjába, idő előtt mehetett zuhanyozni. Az addig gólképtelen hazaiak három perccel később mégis betaláltak az ukránok kapujába, Kolarov lövése talált utat a hálóba egy legurított szabadrúgás után. Tevezék azonban emberhátrányban már képtelen voltak többször betalálni, ráadásul a második félidőben már a Kijev is egyre bátrabb lett. Mivel gól már nem született, nagy meglepetésre az angolok búcsúztak a sorozattól.

A mérkőzés egyetlen gólja:

A Zenit még a City-nél is nehezebb helyzetben volt, a Twente ellen kellett három gólos hátrányt ledolgozniuk a továbbjutáshoz, ráadásul egy hete még gólt sem szereztek idegenben. Huszti Szabolcsot csak a cserék közé jelölte Luciano Spalletti, de a magyar középpályás a második félidőben már végig pályán volt.

Ekkorra a Zenit már két gólt ledolgozott hátrányából. Először negyed óra elteltével Shirokov volt eredményes, majd a 38. percben Kerzhakov talált be a vendégek kapujába. Az orosz együttes egy időben közel állt a harmadik gól megszerzéséhez is, de a második félidőben feljavult a Twente. Több gól végül már nem esett, a hollandok kiharcolták a továbbjutást.

A Zenitet a kiesésnél is jobban megrázhatta, hogy elsőszámú kapusuk, Vjacseszlav Malafejev felesége autóbalesetben elhunyt.

A találkozó góljai:

Minimális előnnyel utazott Párizsba a Benfica, a portugálok 2-1-re nyertek egy hete. Jorge Jesus együttese azonban már az első félidő letelte előtt megnyugtató gólt ért el a Paris Saint-Germain ellen, Gaitán volt eredményes. A PSG tíz percen belül egyenlített, Bodmer volt eredményes egy szép kapáslövéssel.

A Benfica sikeresen tartotta egy gólos előnyét a párharcban, hazai győzelmüknek köszönhetően bejutottak a negyeddöntőbe.

A mérkőzés góljai:

A Szpartak Moszkva miután idegenben is legyőzte egy góllal az Ajaxot, hazai pályán még simábban, 3-0-ra múlta felül a holland alakulatot, így könnyedén lépett a legjobb nyolc közé. Az oroszok már fél óra elteltével vezettek két góllal, Kombarov és Welliton talált be. A második félidő elején Alex állította be a végeredményt.

A Szpartak sima győzelme:

Eredmények, Európa Liga, nyolcaddöntő:

Manchester City – Dinamo Kijev 1-0 (1-0)
gólszerző: Kolarov (39.)
Továbbjutott a Dinamo Kijev, 2-1-es összesítéssel.

Zenit – Twente 2-0 (2-0)
gólszerzők: Shirokov (16.), Kerzhakov (37.)
Továbbjutott a Twente, 3-2-es összesítéssel.

Paris S.G. – Benfica 1-1 (1-1)
gólszerzők: Bodmer (35.) illetve Gaitán (27.)
Továbbjutott a Benfica, 3-2-es összesítéssel.

Szpartak Moszkva – Ajax 3-0 (2-0)
gólszerzők: Kombarov (21.), Welliton (30.), Alex (54.)
Továbbjutott a Szpartak Moszkva, 4-0-ás összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik