Nagyvilág

Ajtóhiba miatt megint megállt egy felújított orosz metró

A hármas metró vonalán történt, a 24.hu információi szerint egy óra előtt nem sokkal történt az eset, a Pöttyös utcánál, a járművezető az ajtóvisszajelzés hibája miatt leszállította az utasokat és átvizsgálásra a telephelyre ment.

Minden hónapban legalább két új szerelvény kerül a hármas metró vonalára
A hatályos ütemterv szerint jövő év június 12-ig a budapesti metróhálózaton összesen 37 darab hat-vagonos vonatot kell üzembe helyezni.

További információkért levélben kerestük a BKV-t, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Csütörtöki hír, hogy leváltották az orosz metrók felújításának vezetőjét, a szerelvények Budapesten pedig folyamatos felügyelet alatt vannak, a Metrovagonmas vezérigazgatója közölte, szakembereik addig dolgoznak Budapesten, amíg szükség van rájuk az incidensek kizárásához. Van még dolguk, úgy látszik.

Szerdán is elromlott egy ajtó, fakocka nélkül, akkor is leszállították az utasokat.

Kérdeztük a BKK-t, mi volt a probléma, válaszukban ezt írták:

2017. 08. 03-án 12:50-kor az M3-as metróvonal Pöttyös utcai megállóhelyénél az egyik felújított metrószerelvényen ajtóvisszajelzési hibát észlelt a járművezető, aki a biztonsági protokollnak megfelelően leszállította az utasokat a járműről. A meghibásodást követően a szerelvény utasokat nem szállított, hanem a kocsiszínbe közlekedett. Forgalmi fennakadás nem történt. A jármű műszaki felülvizsgálata jelenleg folyamatban van, bővebb tájékoztatást csak a vizsgálat lezárulta után áll módunkban nyújtani.

Nyomoz a rendőrség a fakocka miatt
A BKV tett feljelentést, de a társaság se megerősíteni, se kizárni nem tudja az idegenkezűséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik