Belföld

Minden hónapban legalább két új szerelvény kerül a hármas metró vonalára

A Transmasholding a Metrovagonmassal közösen új vezető kinevezéséről döntött a budapesti metróhálózat vagonjainak felújítási projektjének élére. Denisz
Silora esett a választás, aki korábban a Transmasholding (a Metrovagonmas tulajdonosa) könnyű-és városi szállító vasúti jármű osztályának vezetője volt.

Folyamatos felügyelet alá vonták az oroszok a 3-as metrót
A Metrovagonmas vezérigazgatója közölte: szakembereik addig dolgoznak Budapesten, amíg szükség van rájuk az incidensek kizárásához.

Silo a Budapesti metróhálózat vagonfelújítási projektjének sikeres kivitelezéséért lesz felelős, beleértve a gördülőállomány biztonságát, a problémamentes működést, a menetrend tartását, a karbantartási munkák teljesítését, a szállítási idők betartását, illetve a szerelvény üzembe helyezését. A vezető elsőszámú munkahelye Budapesten lesz. Silo komoly tapasztalatokkal rendelkezik a különféle gördülő szerelvények megalkotásában és üzembehelyezésében, többek közt metróvagonok terén is.

Elromlott az egyik új metró ajtaja, leszállították az utasokat
Helyére egy régi szerelvényt állítottak be.

Tervbe van véve, hogy a közeljövőben újabb felújított vonatok lesznek üzembe helyezve.

Minden hónapban minimum 2 új szerelvény fog a vonalra kerülni. 2017 végére a számuk eléri a 21-et. A hatályos ütemterv szerint jövő év június 12-ig a budapesti metróhálózaton összesen 37 darab hat-vagonos vonatot kell üzembe helyezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik