Nagyvilág

Százak búcsúztatták a rák miatt elaltatott bombakereső kutyát

Több százan kísérték utolsó útjára a michigani Muskegon városban Jeff DeYoung tengerészgyalogos Cena nevű kutyáját.

A 10 éves labrador háromszor szolgált bombakereső kutyaként Afganisztánban, katonák százainak életét mentette meg. A tengerésztiszt 19 éves volt, amikor megkezdték a közös munkát Cenával.

facebook.com/jeff.deyoung.165

A kutya ott volt vele, amikor a tálibok tüzet nyitottak rájuk, melegítette őt a fagyos éjszakákon a sivatagban, és óriási lelki támogatást jelentett Jeffnek, amikor három hét leforgása alatt hét barátja hunyt el. A katona leszerelése után a labrador terápiás kutyaként volt mellette, enyhítve a tiszt poszttraumatikus stressz szindrómájának tüneteit.

Nemrég kiderült, hogy Cena gyógyíthatatlan csontrákban szenved, és a tiszt mindent szeretett volna elkövetni, hogy hűséges társának jól teljenek az utolsó napjai.

Nyitott terepjárót bérelt, hogy a labrador még egyszer utazhasson egyet a friss levegőn; közben country-zenét hallgattak.

Cenát egy múzeumhajón altatta el az állatorvos. Katonai tiszteletadás mellett búcsúztatták, ahol képviseltette magát a haditengerészet, a michigani állami rendőrség, a muskegoni sheriff hivatala, a helyi rendőrség, tűzoltóság. A labradort amerikai zászlóval borított koporsóba helyezték. Jeff szeretne sírkövet készíttetni barátja nyughelyére, az interneten közösségi finanszírozással 10 nap alatt közel 48 ezer dollár gyűlt össze a nemes célra.

A fájdalmas, de felemelő búcsúztatásról készült egy riport, de előre szólunk, nem könnyű végignézni.

 

Kiemelt fotó: WTHR-TV

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik