Élet-Stílus

Fuldokló őzgida életét mentette meg egy kutya – videó

Gazdájával egy New York-i tengerparton sétált, amikor beúszott a vízbe, és a gazdi legnagyobb meglepetésére egy őzgidával tért vissza.

Egy fuldokló őzgidát mentett ki vasárnap egy kutya a New York állambeli Port Jefferson-öböl vízéből – jelentette a helyi sajtó. A mentés pillanatáról a Storm (Vihar) nevű golden retriever gazdája videót is készített, amit Facebook-oldalán tett közzé. A felvételt e cikk írásakor már majdnem egymilliószor nézték meg.

Mark Freely a CBS New York-nak elmondta, hogy „Storm egyszer csak beugrott a vízbe, és elkezdett úszni az gida felé, megragadta a nyakánál, majd partra úszott vele”. A felvételen látni lehet, ahogy a gida először szaladni kezd, Strom pedig utána. A kutya aztán lefekszik a kimerült őzgida mellé, orrával bökdösve a kis állatot, mintha csak azt akarná ellenőrizni, hogy jól van-e.

Freely a CBS-nek elmondta: azonnal szólt egy helyi állatmentő szervezetnek, de mire a Strong Island Rescue két tagja kiérkezett, az őzgida újra bement a vízbe. Így másodszor is ki kellett onnan menteni, de azt már emberek végezték.

A kis állatot végül sikerült kimenteni, és egy menhelyre szállítani. Erica Kutzing állatmentő elmondása szerint az őzgidának csak kisebb hámsérülései voltak, kullancsok borították és volt egy szemsérülése, de ezt leszámítva egészséges volt. A terv szerint később vissza fogják engedni a vadonba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik