Nagyvilág

Átszúrta a bika egy fiatal torreádor torkát

A 23 éves spanyol férfi az életéért küzd. Millimétereken múlt, hogy nem halt meg azonnal.

Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy 23 éves torreádort  a madridi Las Ventas arénából, miután többször is felnyársalta egy bika – jelentette a helyi sajtó. Daniel Garcia Navarretének ez volt a bemutatkozó viadala Spanyolország legnagyobb bikaviadal-arénájának számító Las Ventasban.

A jelenetet, ahogy a bika a levegőbe dobja, majd a szarvával többször is felnyársalja a földre került torreádort, több mint tízezer fős közönség nézte végig a helyszínen. Az esetről készült videón látni, ahogy többen is berohannak a küzdőtérre, hogy elvonják a bika figyelmét, és gyorsan kimenekítsék a csurom véres fiatalembert.

Navarretét még a kórházba szállítás előtt az aréna orvosai műtötték meg. Az operációt végrehajtó Máximo García Padrós a La Razon című lapnak elmondta: a torreádornak hatalmas szerencséje volt, hogy életben maradt. Csak millimétereken múlt ugyanis, hogy a bika szarva nem roncsolta szét a férfi nyaki ütőerét.

A férfi nyakát két döfés érte: az egyik 15 centiméter, a másik pedig 10 centiméter mély sebebet eredményezett. Emellett még az oldalába is beledöfött a bika, súlyos sérüléseket okozva.

A torreádort a madridi San Francisco de Asís kórházba szállították át, miután felébredt az altatásból. García Padrós elmondása szerint Navarrete akkor a nyakát, száját és torkát ért sérülések ellenére beszélni is képes volt. A kórházi orvosok közlése szerint a fiatalember még mindig kritikus állapotban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik