Nagyvilág

Dráma a madridi bikaviadalon

A torreádorok súlyos sérülései miatt le kellett fújni a spanyol fővárosban rendezett látványosságot.

A bikák szimbolikus győzelmével végződött – 35 év után először – a madridi Las Ventas arénában a spanyol főváros védőszentjének, Sevillai Szent Izidornak az ünnepén tartott bikaviadal. Két, több mint féltonnás bika, Deslio és Feten olyan hősiesen küzdött, hogy a torreádorok sérülései miatt a szervezők kénytelenek voltak lefújni a kedd esti viadalt, az esztendő egyik legfontosabbját.

A szerdai spanyol lapok “drámáról” és “történelmi eseményről” cikkeznek, rámutatva, hogy a madridi Arénában hasonló okból legutóbb 1979-ben kellett felfüggeszteni a viadalt, akkor viszont kétszer is, mindössze két nap különbséggel.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Az aréna közleményben jelentette be, hogy 68 éves történetében az idei viadal volt a második (az 1979-es után), amikor le kellett fújni a látványosságot a torreádorok súlyos sérülései miatt.

A Szent Izidor-bikaviadalon egymás után három torreádornak kell megküzdenie összesen hat bikával. Az állatok közül idén csak kettővel sikerült végezni a kényszerű leállás előtt.

A három torreádor közül kettőt a bikák felökleltek, a harmadikat a magasba dobták. Az elsőként a ringbe lépő David Morát kétszer is felöklelték, 30 centiméteres vágást ejtve a bal combján, átvágva fontos verőereket és izmokat. A sebesült torreádorok még szerdán is kórházban voltak, a legsúlyosabban sérült Mora már nincs életveszélyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik