Nagyvilág

Merkel: Ez egy borzalmas cselekedet, amit ember nem ért meg

A kancellár szerint terrortámadásként kell értékelni a hétfői berlini merényletet.

Terrortámadásként kell értékelnünk a történteket

– mondta Angela Merkel német kancellár kedd délelőtti sajtótájékoztatóján a hétfő esti berlini merénylettel kapcsolatban. Azt mondta, elborzasztotta, megdöbbentette és mélységesen elszomorította a kegyetlen és felfoghatatlan támadás. A nap folyamán el fog látogatni a helyszínre a berlini polgármesterrel és a belügyminiszterrel.

Tizenkét ember, akik várták a karácsonyt és tervezték az ünnepeket, már nincs köztünk. Ez egy borzalmas cselekedet, amit ember nem ért meg. Sok sérült még küzd az életéért. Ezekben az órákban velük vagyunk gondolatban, az elhunytakkal, a sérültekkel, családjaikkal és barátaikkal

– mondta a kancellár.

Óriási bizalmam van azokban a férfiakban és nőkben, akik a múlt éjjel óta dolgoznak azon, hogy megoldják ezt a szörnyű bűncselekményt. Minden részletre terjedően fel fogják tárni, és olyan súlyos lesz a büntetése, amit a törvényeink megkövetelnek. Jelenleg még csak nagyon keveset tudunk biztosan.

Kijelentette:

különösen visszataszító lenne, ha kiderülne, hogy az elkövető olyasvalaki, aki menekültként védelmet kapott Németországtól.

Merkel szerint nehéz nap a mai Németország számára, milliókat megdöbbentett és elszomorított, ami történt. Hozzátette ugyanakkor: „nem akarunk úgy élni, hogy a gonosztól való félelem megbénítson bennünket”. (Sky News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik