Nagyvilág

Kiderült, miért ölhetett a szír menekült Reutlingenben

Ahogy arról korábban beszámoltunk egy nőt megölt és két embert megsebesített egy szír menedékkérő vasárnap a Stuttgarttól délre fekvő németországi Reutlingen városában egy utcai késes támadásban.

Az MTI a német hírportálok tudósításaira hivatkozva azt írja, hogy a helyi rendőrség szerint az ügy kapcsán terrortámadásra utaló jelek nincsenek.

A hatóságok azt közölték, hogy délután 16 óra 30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette. A nő belehalt sérüléseibe. A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is.

Az első rendőri jelentések szerint egy bozótvágó késsel történt a támadás. Az alábbi videóban is egy ilyen hever a földön a támadótól nem messze.

Később a Stuttgarter Zeitung kollégákra és szemtanúkra hivatkozva egy 80 centiméteres pengéjű konyhai késről írt.

A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették a szíriai férfit, aki már ismert volt a hatóságok előtt, de az egyenruhások szerint nem volt tettestársa, ezért a lakosságot nem fenyegeti további veszély.

Egyelőre legfőképpen azt vizsgálják, hogy párkapcsolati konfliktus vezetett-e a gyilkossághoz. A Stuttgarter Zeitung című lap szerint a halálos áldozat egy lengyel nő, akibe szerelmes volt a Németországba másfél éve érkezett szíriai férfi. Munkatársak voltak, mindketten egy török gyorsbüfében dolgoztak. A gyilkosság is ott történt.

A véres támadásról itt olvashatnak bővebben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik