Belföld

Orbán Viktor: Ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárisban tart beszédet, ahol bemutatja a választási manifesztumát. A Fidesz kampánynyitóján felszólalt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listavezetője és Szijjártó Péter külügyminiszter is.

A kampány szlogenje pedig az lett, hogy

Csak a béke! Csak a Fidesz!

Nekünk mindig Magyarország az első – mondta Deutsch Tamás az MTI tudósítása szerint.

A kormánypárti politikus a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén az EP-listán szereplő jelölteket elhivatott, felkészült hazafiként jellemezte, akik már megmutatták magukat és tehetségüket. Győztes csapat, akik egytől egyig szabadságharcosok – fogalmazott.

Deutsch Tamás kitért a héten Brüsszelben zajlott eseményekre és azt mondta: olyat, ami pár napja történt, csak a bolsevik diktatúrák, a kommunisták csináltak. Egy békés, tisztességes konferenciát akartak betiltani erőszakkal, jogtipró módon – mutatott rá, megjegyezve: még jó, hogy nem lövettek, vagy éppen nem bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit.

Most már a vak is láthatja, Brüsszel lett az új Moszkva

– fogalmazott.

A kormánypárti politikus szerint nyilvánvaló, hogy azért akarták betiltani a konferenciát, mert a békéről beszélnek, békét akarnak, azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat. Ők meg kizárólag a háborúról akarnak beszélni, mert háborút akarnak, akár világháborút is – hangsúlyozta. Kiemelte: ez a legnagyobb különbség ma a józan európaiak és a brüsszeli hatalmaskodók között. Háborúpártiság vagy békepártiság, tette hozzá.

Menczer Tamás, a Fidesz új kommunikációs vezetője mutatta be Orbán Viktort. Menczer szerint a világon ma mindenhol Magyarországról beszélnek, illetve azon dolgoznak, hogy ne lehessen Magyarországról beszélni.

Orbán a beszédében azzal indított, hogy húsz éve minden európai parlamenti választást megnyertek, ők Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, és azt javasolja, nyerjék meg ezt a választást is.

Szerinte közben meg kell őrizni a szerénységet, mert alázat nélkül nincs győzelem. Az ellenfeleik szerinte azért nem tudják megszerezni a választók bizalmát, mert eljátszották a becsületüket.

A választási győzelem csak egy eszköz az emberek szolgálatára.

– mondta el. Ha nyerni akarnak, világosan vállalni kell, hogy kik ők, teszi hozzá. Szerinte ők azok, akik talpra állították a gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal tönkretett.

Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak. Ma kétszer annyi cigány ember dolgozik, mint Gyurcsány alatt. Számítunk rájuk ebben a választási küzdelemben is.

– mondta el. Ezután gazdasági adatokat sorolt fel, és közölte, hogy fel fogják számolni a mélyszegénységet, amit a baloldal maga után hagyott. Szerinte semmilyen hazudozás vagy politikai bajkeverés nem tudja felülírni az igazságot. 2010-ben szerinte fele akkora volt a magyar gazdaság, mint ma. Ezután elsorolta, hogy számos adat szerint jobban élünk ma, mint 2010-ben.

Ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei.

– mondja Orbán. Szerinte a veszély Brüsszelből jön, recseg-ropog a szabad Európa. Brüsszelben baj van, teszi hozzá. A bűnözés nő, és a gyerekeket át akarják nevelni a genderelmélettel, mondja.

A brüsszeli vezetésnek mennie kell. Nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell.

– tette hozzá. Ez szerinte magától nem fog megtörténni, ezt nekik kell megcsinálni. El kell foglalniuk Brüsszelt.

A héten Brüsszelben is elindítottam a kampányunkat, be is tiltották az eseményünket.

– mondta el, majd idézett a betiltó rendelkezésből, amelynek indoklása szerinte, hogy az egybegyűjteni kívánt emberek a vallásos jobboldalhoz tartoznak, és a konzervatív ideológia a nemzeti eszméhez kapcsolódik.

A miniszterelnök szerint a fellebbezésüket a döntés miatt két bíró is visszadobta, és csak a harmadik hagyta jóvá, miután a belga miniszterelnök közölte, mi a dolog helyes értelmezése.

Ez a jogállam nyugaton, ez a rule-of-law.

– mondta erre. Szerinte rájuk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsék a szabadságot.

Azt látja, hogy még ennél is nagyobb baj, hogy Brüsszelben háborúpárti hangulat van, mindenfelől háborús készülődést lát. Szerinte az európai vezetők már belesodródtak a háborúba. Szerinte, amit a nyugati vezetők csinálnak, az istenkísértés.

A világháborúkat az elején sosem hívják világháborúnak. Nem túlzás, amit csinálnak, az istenkísértés.

– mondta. Azt javasolta, hogy tegyenek világos vállalást:

Amíg nemzeti kormány áll Magyarország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

– tette hozzá. Arról beszélt, hogy a nyugati vezetők békepárti kormány helyett bábkormány akarnak, ami Washington alá van rendelve.

No migration, no gender, no war

– mondta, majd felemelte a választási manifesztumot, amiről elmondta, hogy a fenti mondat áll benne, és arra kér mindenkit, hogy támogassák ezt a manifesztumot.

Ezzel a beszéd véget is ért, de a felvételbe még belehallatszott, ahogy egy hang minden vendéget arra sürget, hogy álljanak fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik