Nagyvilág

Babát vitt az ülésterembe a képviselőnő, nem kellett volna

Babát az ülésterembe? A hiénák közé? Fölhorgadtak a spanyol politikusok a képviselőnő tettén, de ez még semmi ahhoz képest, amit a feministáktól kapott.

Minden irányból támadások érték a spanyol parlament alakuló ülésére csecsemővel érkező képviselőnőt, Carolina Bascansát – írja a Guardian. A nő ugyanis bevitte az új munkahelyére az öthónapos Diegót, mert egy anyának ez is feladata – indokolt. Bascansa párttársa, Pablo Iglesias, a Podemos párt vezére még gügyögött is pár sort a babával.

Sokan nem örültek a csecsemőnek, mondván ez nem neki való környezet. Carme Chacón, az ország korábbi női védelmi minisztere is azt mondta, van gyerekmegőrző a parlamentben, odavihette volna a képviselőnő a gyereket. Chacón is szoptatott még miniszterként, ennek ellenére ellátta feladatát: amíg dolgozott, a parlamenti bölcsiben volt a gyerek, ha éhes volt, leugrott hozzá az irodából.

A néppárti képviselők is ekézték Bascansát, mondván politikai célokból hozta be a gyerekét, hogy a címlapokra kerüljön. A legfurább azonban az, hogy egy csomó feminista, nőjogi szervezet is nekiesett Bascansának, de másért:

ugyanis szerintük alátámasztja azt az elvet a tettével, hogy a nő feladata foglalkozni a gyerekkel.

A Podemos megvédte képviselőnőjét, mondván ez egy szimbolikus gesztus volt a nők felé, akik megpróbálnak a család és a munka között egyensúlyozni, de erre a mai világban szinte képtelenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik