Nagyvilág

Ordas kamu a belga miniszter magyaroknak való beszólása

Szegény Maggie de Block egyetlen bűne a külseje, meg is találták az agresszív magyar trollok. Neki tulajdonítottak egy olyan, magyarokat fikázó mondatot, ami sose hangzott el.

Tibi atyától kezdve az összes hasonló kamuviral anyagokat benyaló oldalakon át a Facebook terjedelmes részén elterjed az a kép, amin Maggie de Block belga egészségügyi miniszter látható, na meg a szöveg, amivel arra utal, hogy a magyarok egészségtelenül élnek.

Azért kapták ezt fel annyira, mert a Belgiumban amúgy roppant népszerű de Block nem egy nádszálvékony alkat, így alaposan kigúnyolták a politikust. Szegény de Block Facebook-oldalát is elárasztották a gyűlölködő kommentek a magyaroktól.

Fotó: Facebook/ Tibi atya
Fotó: Facebook/ Tibi atya

Ahogy a 444 írja, az egésznek semmi valóságalapja nincs, de Block beszédei között nem lelni olyat, amiben Magyarországgal foglalkozott volna egészségügyi kérdésben. A miniszterasszony szóvivője is megerősítette ezt a lapnak, le is döbbent a kommentek miatt. Azt mondta, szeretnék, ha a minisztert inkább a munkája, mint a külseje alapján ítélnék meg. Azt nem tudni, honnan indult a mostani gyűlölethullám.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik