Nagyvilág

A világ leghülyébb bankrablója: a saját számlájára utaltatta a pénzt

Két évig tartó börtönbüntetésre ítélek Nagy-Britanniában egy 61 éves férfit, aki igencsak jó eséllyel indulhatna a „világ leghülyébb bankrablója” versenyen. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Paul Neaverson két bankot próbált meg kirabolni Rainham városában egy konyhakéssel felszerelkezve, de mindkét alkalommal csúnya kudarcba fulladt „nevetséges” próbálkozása.

A férfi a kísérleteket egy bevásárlóközpontban kezdte, ahol vásárolt egy konyhakést, majd az ott lévő egyik bankba ment, ötszáz fontot követelve a golyóálló üveg mögött ülő pénztárostól, aki közölte, hogy nem ad. Erre a férfi sarkon fordult, és kisétált a bankból.

Paul Neaverson -  "nevetséges" bankrablásokkal próbálkozott
Paul Neaverson – “nevetséges” bankrablásokkal próbálkozott

De nem ment messzire. Egy pár száz méternyire található banknál újra próbálkozott, ahol a késsel fenyegetett pénztárossal közölte: „Utaljon át száz fontot a számlámra, vagy tegye ki a pultra!”. A pénztáros azonban inkább csak a pánikgombot nyomta meg, amire Neaverson a távozást választotta. Miközben pedig el akarta hagyni a bankot, egy ügyfél elvetette a zsebre vágott kését.

A férfit a banktól nem messze vették őrizetbe közelben járőröző rendőrök. Neaverson azt állította, a pénz egy Korfura szóló repülőjegyre kellett, ahol golfedzőként remélt állást szerezni.

Ügyvédje a férfi bírósági tárgyalásán „nevetségesként” jellemezte a Neaverson próbálkozásait, amit mindenféle álca nélkül hajtott végre. „Csak egy vége lehetett, ez itt” – mondta a bíróságon az ügyvéd, aki azt próbálta elérni, hogy védence ne kapjon hosszú börtönbüntetést, mert nem érdemelné meg. Végül két évig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik