Nagyvilág

12 éves fiút is megerőszakolhatott a volt brit kormányfő

Edward-Heath(650x433).jpg (Array)
Edward-Heath(650x433).jpg (Array)

Egyre zűrösebbnek tűnik a 2005-ben meghalt Edward Heath ügye. 1961-ben esett áldozatul neki egy fiú, aki mára felnőtt és előállt a történetével.

Hamar jelentkezett Edward Heath egykori brit kormányfő gyermekmolesztálási ügyében az első áldozat – írja az Independent. A lap szerint a férfi akkor 12 éves kisfiú volt, amikor stopolás közben felvette őt Heath 1961-ben, majd a londoni lakására vitte, ahol fajtalankodott vele. A most a hatvanas éveiben járó férfit gyerekkorában ráadásul az apja és pedofil haverjai is zaklatták.

Az áldozat egyébként 1965-ben jött csak rá, ki vitte fel a lakására, amikor látta egy képen Heath-et Margaret Thatcherrel, az utódjával. Megtudta, hogy Bexley képviselője volt akkoriban Heath, ezért nem hitte el neki senki a történetet, hogy Londonban erőszakolták meg, ezért hitte mindenki hazugnak az áldozatot.

 

A londoni rendőrség nem kommentálta a férfi vádjait. A rendőri panaszbizottság tovább vizsgálja a wiltshire-i rendőrség eljárását, ami idejekorán ejtette annak idején a nyomozást, pedig alapos volt a gyanú, hogy Heath benne volt gyermekmolesztálási ügyekben. Vizsgálják, miért tussolta el az ügyet a rendőrség, és olyan embereket keresnek, akik áldozatul eshettek Heath-nek. Egy munkáspárti képviselő is jelentkezett a rendőrségnél, mert információkat kapott Heath ügyeiről.

Edward Heath 1970-74 között volt Nagy-Britannia miniszterelnöke, sosem házasodott meg, gyereke sem volt. Sokak szerint látens homoszexuális volt, nem sokat lehetett tudni a magánéletéről. Maximum annyit, hogy szerette a vitorlázást és a klasszikus zenét. Heath 2005-ben halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik