Nagyvilág

Emberöléssel vádolják a baltimore-i rendőröket

baltimore katona (baltimore, )
baltimore katona (baltimore, )

Freddy Gray halála emberölésnek minősül, amiért az őt őrizetbe vevő rendőrök ellen vádat emelnek, jelentette ki az egyesült államokbeli Baltimore-ban Marilyn Mosby államügyész.

Grayt április 12-én vették őrizetbe, miután “szemkontaktust teremtett” a rendőrökkel és futni kezdett előlük. A 25 éves afroamerikai fiatalember az eljárás során súlyos nyakgerinc-sérülést szenvedett, amelybe egy hét múlva belehalt. Az eset nyomán zavargások törtek ki Baltimore-ban, az Egyesült Államok több nagyvárosában pedig tiltakozások voltak.

Katona Baltimore-ban
Kép: MTI

A Fox News szerint az ügyész azt mondta, nem volt bekötve a rabszállítóban, és ezért tört el a gerince a fiatalembernek, a rendőrök hanyagságból követték el az emberölést. Az ügyészi bejelentés azután történt, hogy a rendőrség csütörtökön befejezte a vizsgálatát, és az eredményeket elküldte az államügyésznek.

Mosby szerint Grayt törvénytelenül vették őrizetbe, mert a rendőröknek nem volt okuk valószínűsíteni, hogy bűncselekményt követett el. Később a tüntetők a rohamrendőrökkel is összecsaptak, és más városokban is tüntettek Freddy mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik