Nagyvilág

25 éve lejárt kakaóval mérgezett meg gyerekeket a nagymama

Kakaó (kakaó, )
Kakaó (kakaó, )

Az idős asszony csak kedveskedni akart az őt meglátogató unokáknak, amikor forró kakaót adott nekik. Ételmérgezés és kórház lett a vége.

1990 júniusa több okból is emlékezetes hónap volt: akkor kezdődött az olaszországi foci-vb, elkezdték lebontani a Berlini Falat, az első szabad választást tartották Csehországban és JK Rowling elkezdte írni a Harry Pottert. Egy olasz család számára azonban egészen másért lesz emlékezetes a dátum. Akkor járt le a szavatossága egy zacskónyi kakaópornak, ami egy szekrény aljában várta elfelejtve, hogy rábukkanjanak.

Ez a pillanat az előző héten jött el, amikor egy 77 éves nagymama megtalálta, és meleg tejben feloldva felkínálta az vendégeinek: fiának, két unokájának és a gyerekek egyik barátjának – jelentette az olasz sajtó. A Vicenza városában élő nő kakaóján a beszámolók szerint nem lehetett érezni az eltelt évtizedeket. Legalábbis az ízén nem. Hatásán már annál inkább.

 Fotó:Thinkstock

Először unokái barátja lett rosszul, pár órával a kakaó elfogyasztása után, majd a két unokára is hasmenés tört rá, valamint hányni kezdtek. Majd a nagymama és fia is a kórházban kötött ki ételmérgezés miatt. Az egyetlen közös pont a kakaó volt. Végül a nagymama volt az, aki felfedezte, hogy a kakaópornak, amiből az italt készítette, 25 éve, 1990 júniusában lejárt a szabatossága.

A helyi ügyészség most vizsgálja, hogy eljárást indítsanak-e a nagymama ellene az eset miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik