Élet-Stílus

Kakaóval gyűjt adományokat egy kórháznak egy nyolc éves fiú

Tristan-Regini(960x640).jpg (kakaóárus, gyerek, usa, )
Tristan-Regini(960x640).jpg (kakaóárus, gyerek, usa, )

Dermesztő hidegben várja a vevőket a forró itallal, hogy a bevétellel azokat támogassa, akik megmentették beteg barátja életét.

Régi szokás Amerikában üzletre nevelni a gyerekeket azzal, hogy szüleik limonádés standot állítanak fel nekik a ház előtt. Hasonló módon szeretett volna pénzt keresni a nyolc éves Tristan Regini is, de azt ő is tudja, hogy a limonádénak nincs nagy piaca télen a szülővárosában, Denverben. Forró kakaóra váltott, mert nem ért rá nyárig várni, ugyanis sokkal fontosabb dologra kell neki a pénz, mint a gyerekeknek általában. Tristan egy coloradoi kórház számára gyűjt, ahol megmentették a legjobb barátja életét.

„A barátom Cade rákos volt, de a gyermekkórházban meggyógyították, ezért akarok nekik pénzt gyűjteni, hogy más gyerekeken is segíthessenek” – mondta az NBC riporterének a nyolc éves fiú.

 Tristan Regini (kép: NBC News)

Cade-nek két évvel ezelőtt kezdődtek az elviselhetetlen fejfájásai. A kórházban egy daganatot találtak az agyán, és rákkal diagnosztizálták. A fiút megműtötték, a tumort eltávolították, majd kemoterápiát, és csontvelő-átültetést is kapott. Bár tavaly április óta már nincs jele a betegségnek Cade szervezetében, az orvosok aggódnak, mert a fiúnak olyan típusú daganata volt, ami nem ritkán visszatér öt éven belül.

 Cade és Tristan (kép: NBC News)

Tristan eddig négyszáz dollárt gyűjtött össze az adagonként kétdolláros kakaókból, de még többet szeretne, mert tudja, hogy a kórház nagyrészt adományokból tartja fent magát. „Ez az adomány különösen fontos számunkra, hiszen megmutatja a közösség tagjainak, hogy akár a legfiatalabbak is sokat tehetnek azért, hogy végezhessük a munkánkat” – nyilatkozta Elizabeth Whitehead a kórház szóvivője.

„Én csak… szeretnék megmenteni néhány életet” – mondta a riporternek Tristan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik