Nagyvilág

Megint videón üzentek a terroristák

Ezúttal kevésbé sokkoló felvételt tettek közzé az Iszlám Állam szunnita szélsőségesei.

Egy propaganda-videót készítettek arról, hogy jazidiket térítettek át iszlám hitre. A felvételen látható szertartáson csak férfiak vesznek részt – számolt be a Euronews oldala.

A felvételen az egyik áttérített jazidi azt tanácsolja társainak, illetve könyörög nekik, hogy – jöjjenek le a hegyről. Mint mondja: elsősorban azért, hogy megszabaduljanak a pokol tüzétől. Másodsorban, hogy ne haljanak éhen a Szindzsár-hegyen. Hozzáteszi üzenetében, hogy ami pedig a nyugati, keresztes hadjáratot folytató országok támogatását illeti, hazugság az egész.

Az Iszlám Állam korábban kedd este jelentetett meg az interneten egy videót, amelyen James Foley két éve eltűnt amerikai újságíró lefejezése látható. Azt üzenték az Egyesült Államoknak, hogy iraki légicsapásai miatt végezte ki.

A szélsőséges szervezet a nyár elején lerohanta Irak északi és nyugati felének jó részét, egyesítette azt szíriai területével és kikiáltotta kalifátusát, az Iszlám Államot. Kegyetlen hadjárata elől menekülve, keresztények és a jazidivallási kisebbségekhez tartozók tízezrei kényszerültek elhagyni otthonukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik