Nagyvilág

Van, ahol hajat lopnak pénztárca helyett

Korábban pénztárcákat, most hajat lopnak a magukat piranháknak nevező venezuelai bűnözőcsoport tagjai, akik a hajhosszabbítások iránt megnőtt kereslet miatt változtattak profiljukon.

A Venezuela második legnagyobb városában, Maracaibóban működő bűnbanda tagjai fegyverrel kényszerítik a szép hajú nőket, hogy fogják copfba hajkoronájukat, amelyet egy éles penge segítségével levágnak, majd elmenekülnek vele. A lopott hajat szépségszalonoknak adják el. A jó minőségű haj értéke elérheti akár a 200 fontot (70 ezer forintot) is – írja a The Daily Telegraph brit napilap.

A hajrablások kezdete óta 30 százalékkal nőtt a kereslet a hajhosszabbítások iránt is – fejtette ki egy szépségszalon tulajdonosa, aki hozzátette, az ő szalonja éppen azért nem vesz át utcai árusoktól hajat, mert nem lehet tudni, honnan szerezték.

Egy áldozat elmesélte, hogy amikor a rablók körülfogták, azt hitte, hogy a telefonját akarják ellopni, de mire észbekapott, nemcsak a rablók tűntek el, hanem a haja is.

Azokban a bevásárlóközpontokban, ahol a “hajmetszők” jellemzően dolgoznak, külön biztonsági őröket alkalmaznak a lefülelésükre. A hatóságok azt javasolták a nőknek, hogy ne hordják kiengedve a hajukat, mert azzal felhívhatják magukra a hajrablók figyelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik