Nagyvilág

Bérgyilkost fogadott egy óvónő volt férjére

Csak azt nem tudta, hogy egy fedésben lévő rendőrrel kötött üzletet.

Az amerikai Virginia államban élő 47 éves óvónőt még februárban tartóztatta le a helyi rendőrség, miután megegyezett az általa bérgyilkosnak hitt rendőrrel arról, hogy nyolcezer dollárért cserébe elteszi láb alól volt férjét – írta a Roanoke Times. Angela Nolant azután húzta csőbe az állami rendőrség, hogy egyik munkatársával beszélt a bérgyilkosságról, aki viszont ahelyett, hogy segített volna a gyilkosságban, a rendőrséghez fordult.

Nolant az „áruló” kollégája hozta össze a „bérgyilkossal”, akivel egy autóban ülve beszélték meg a gyilkosság részleteit. A megbeszélésről készült felvétel tanúsága szerint a nő azért akarta megölni 64 éves volt férjét, mert az életét és közös gyerekük életét féltette Paul Stricklertől, akitől 2011-ben vált el, és aki egy távoltartási végzés miatt nem mehetett a közelükbe. A nő és a „bérgyilkos” végül nyolcezer dolláros összegben egyezett meg, aminek a felét Nolan már a megbeszélés közben átadta a férfinak.

A februárban letartóztatott és tárgyalását azóta előzetes letartóztatásban váró nő kedden váratlanul bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, pár héttel azelőtt, hogy elkezdődött volna pere – írta a Times. Büntetése nagyságáról augusztusban döntenek. Öt és negyven év közötti börtönbüntetésre számíthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik