Nagyvilág

Halálbüntetést kér az ügyészség a clevelandi rémre

clevelandi emberrablás (clevelandi emberrablás, cleveland, emberrablás, rabság)
clevelandi emberrablás (clevelandi emberrablás, cleveland, emberrablás, rabság)

Minősített emberölés a vád, az ohiói törvények ilyen esetekben nem ismernek kegyelmet.

Minősített emberöléssel is meg akarják vádolni a clevelandi Ariel Castrót, mert kegyetlenkedései miatt többször elvetélt legalább az egyik fiatal nő a három közül, akit házában csaknem egy évtizeden át fogva tartott és sorozatosan megerőszakolt – közölte csütörtökön Cuyahoga megye ügyészsége.

Ha a bíróság bizonyítottnak látja ezt a vádat, akkor a férfit halálra is ítélhetik.

A rendőrségi jelentés szerint az egyik nő, Michelle Knight legalább ötször vetélt el annak hatására, hogy Castro e célból éheztette és verte. Az 52 éves volt iskolabusz-vezető ellen eddig négyrendbeli emberrablás és három rendbeli nemi erőszak miatt indítottak eljárást.


Fotó: MTI / AP / Tony Dejak

„Az ohiói törvények halálbüntetést írnak elő azokkal a legelvetemültebb bűnözőkkel szemben, akik minősített emberölést követnek el” – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Timothy McGinthy megyei ügyész. A halálbüntetés abban az esetben is kiszabható egy tettesre, ha erőszakos cselekedettel előidézte egy nő vetélését – tette hozzá.

Brian Murphy helyettes megyei ügyész a vádlott csütörtöki bírósági meghallgatásán kijelentette: Castro háza e három nő és a gyermek börtöne volt.

Lauren Moore bírónő 8 millió dollárban (több mint 1,8 milliárd forintban) állapította meg Castro óvadékát. Ez 3 millióval több, mint amennyit az ügyészség kért. A férfinak az összeg 10 százalékát kellene letennie ahhoz, hogy szabadlábon védekezhessen. Castro november óta munkanélküli, de ezt az összeget még abban az esetben sem tudná kifizetni, ha megvolna buszvezetői állása.

A bíró egyúttal megtiltotta a gyanúsítottnak, hogy kapcsolatba lépjen áldozatainak családjával. Az alig ötperces kihallgatáson a vádlott nem szólalt meg; sem bűnösnek, sem ártatlannak nem vallotta magát.

Castrót vélt öngyilkossági hajlama miatt szigorú felügyelet alatt tartják. A férfi a rendőrség által megtalált, 2004-ben írt búcsúlevelében arra panaszkodott, hogy régen egy rokona molesztálta.

Vérfagyasztó részletek itt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik