Nagyvilág

Isten küldte az Irén hurrikánt egy amerikai elnökjelölt szerint

A mindenható a washingtoni politikusoknak szóló figyelmeztetésként küldte a 38 ember halálát okozó természeti katasztrófát.

Ezt állította egy hétvégi választási gyűlésén az ultrakonzervatív jobboldali keresztény Michele Bachman, a republikánusok egyik elnökségre pályázó politikusa. „Nem tudom, mit kellene még tennie Istennek, hogy a politikusok felfigyeljenek rá. Volt egy földrengésünk és egy hurrikánunk. Azt mondta: elkezdtek végre hallgatni rám?” – mondta el hívei előtt a politikusnő.

A kínos elszólásairól ismert politikusnő legújabb gyöngyszemét hétfőn felkapta az amerikai sajtó. A Politico című politikai weboldal szerint „veszélyes terepre téved” kijelentésével Bachman, akinek vallási világlátása az elmúlt hónapokban erős kritika tárgya volt.

Több lap is az ultrakonzervatív Pat Robertson teleevangelistához hasonlította, aki korábban azt állította, hogy a Katrina hurrikánt az abortuszvita miatt küldte isten. The Washington Post blogjában emlékeztetett rá, hogy Bachmann nem először beszélt az égiekkel, hiszen már elnökjelöltségét is isteni akaratként állította be.

Az őt ért kritikákra reagálva Bachman azt állította, hogy kijelentését viccnek szánta. “Nyilvánvalóan humoros voltam, amikor ezt mondtam. Abszurd lenne ezzel kapcsolatban bármi mást gondolni. Remek humorérzékem van” – nyilatkozta a védekezésre kényszerült Bachman.

Egy tavasszal készült felmérés adatai szerint az amerikaiak 38 százaléka gondolja úgy, hogy a természeti katasztrófákat isten küldi – közölte a CNN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik