Nagyvilág

Rasszista sterilizálás, lázadó Líbia, kolera Haitin [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Sterilizálnák a romákat Szlovákiában? A munka-, szociális és családügyi minisztérium ingyen fogamzásgátlókat vagy sterilizálást ajánlana fel a szegényeknek.
Bővebben…

Lemondott a tinivel kavaró német politikus. A 40 esztendős Christian von Boetticher könnyek között jelentette be, hogy megválik hivatali tisztségeitől.
Bővebben…

Az ENSZ tájékoztatása szerint hétfőn több mint ötezer palesztin civil menekült el egy táborból a szíriai biztonsági erők lövései miatt.
Bővebben…

Szeptember elejére napolták el Mubarak perét. A tárgyalás elnapolását a volt egyiptomi elnök védőügyvédje kérte, hogy a bemutatott új bizonyítékokat – több DVD-t és egy adattárolót – át tudja nézni.
Bővebben…

Sátrat vernek Fukusimára. Poliészter lapokkal fedi be a japán atomerőmű legsúlyosabban sérült reaktorát a létesítményt üzemeltető vállalat a további szennyezések megakadályozására.
Bővebben…

Bikinis birkafuttatástól akadtak ki Új-Zélandon. Felkérte a rögbi világbajnokság szervezőit egy állatvédő szervezet, hogy mondjanak le az Auckland utcáin megtartani tervezett birkafuttatásról.
Bővebben…

Antwerpen szennyvízében van a legtöbb kokain. Szakemberek 21 európai nagyváros szennyvizét elemezték különböző drogok maradványai után kutatva. 
Bővebben…

Miután a felkelők vasárnap megszerezték az irányítást a Földközi-tenger partján fekvő kulcsfontosságú nyugat-líbiai város, Závija fölött, hétfőn továbbhaladtak a Tripoli felé vezető úton, és Szurmán városát is elfoglalták.
Bővebben…

Már majdnem hatezer halálos áldozata van a kolerának Haitin. A szigetországban eddig 420 ezren kapták el a rendkívül fertőző betegséget, és naponta hatszáz új megbetegedést észlelnek.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik