Nagyvilág

Tüzet nyitottak a jemeni tüntetőkre

Egy halálos áldozata és közel száz sebesültje van Jemenben a kormányerők kedd esti fellépésének a tüntetők ellen - közölték szanaai illetékesek.

Rendőrök és civil ruhás biztonsági ügynökök kedd este tüzet nyitottak a Ali Abdullah Szaleh államfő távozását követelő tüntetőket a szanaai egyetemnél. Korábbi hírek ötven sebesültről szóltak, de szerda reggel hírügynökségi jelentések már közel száz sebesültről írtak. Egy tüntető kórházban belehalt sebesüléseibe, s négynek válságos az állapota – közölték egy szanaai kórház orvosai. Az ellenzék szóvivője “mészárlásnak” nevezte a hatósági fellépést az egyetemisták békés ülődemonstrációja ellen.

A sérültek közül három ember állapota súlyos – tették hozzá. A rendőrök és civil ruhás biztonsági ügynökök akkor nyitottak tüzet a tömegre, amikor megpróbálták megakadályozni, hogy újabb emberek csatlakozzanak a szanaai egyetem előtt hetek óta táborozó, Szaleh távozását követelő tüntetőkhöz.

A rendőrség előzőleg vízágyúkat vezényelt ki és betontömböket helyezett el az egyetem körül, ahol a Szaleh-ellenes tüntetők rendszerint gyülekeznek.

A jemeni főváros eme pontján az elmúlt napokban nyugalom uralkodott, jóllehet az előző hetekben országszerte heves összecsapásokat vívtak az arab országot 32 éve irányító Szaleh hívei és ellenfelei. Az összetűzések 27 emberéletet követeltek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik