Nagyvilág

Jemen – A kormány támogatói ellenzéki tüntetőkre támadtak

A jemeni fővárostól, Szanaától délre a kormány támogatói rátámadtak egy ellenzéki megmozdulás résztvevőire vasárnap - közölte több szemtanú és egy ellenzéki vezető.

Ez utóbbi elmondta, hogy Ibb városában a kormányzó párt embereinek nagy csoportja botokkal és kövekkel felszerelkezve megtámadta az ellenzékiek központját. Legalább 47 ember megsebesült, hat állapota válságos, többek között egy ifjúsági vezetőé. A rendőrség a levegőbe lőtt, hogy szétoszlassa a tömeget. A február elején kitört zavargások óta 26 ember vesztette életét.

Jaszin Zaid Noman ellenzéki vezető elmondta, hogy “nincs párbeszéd vagy akár vita” a kormánnyal és amíg az utcai tiltakozások folytatódnak, addig bármely jövőbeni tárgyalás csak a kormány távozásáról szólhat – fűzte hozzá.

Az ellenzék felszólította híveit, hogy fokozza akcióit amíg el nem érik az államfő távozását. Mohammed asz-Szabri ellenzéki vezető kijelentette, hogy az elnök álláspontja – miszerint nem mond le – politikai öngyilkossággal ér fel. Hozzátette, hogy nem maradt más eszközük, mint az utcai tüntetések, csak így tudják elérni az államfő távozását a hatalomból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik