Nagyvilág

Visszaszámlálás Chilében, Arnold Moszkvában, izraeli blokád [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Már kedden megkezdődhet a több mint 600 méteres mélységben a föld alatt rekedt bányászok kimentése. Erre a mentési munkálatok koordinátora, Andre Sougarret helyi idő szerint hétfő este küldött üzenetéből következtettek chilei források, amely arról szólt, hogy az augusztus 5-én történt bányaomlás óta a föld mélyén rekedt 33 bányász hétfőről keddre virradóan az utolsó éjszakát tölti együtt a pontosan 622 méteres mélységben lévő menedékhelyen.
Bővebben…

Még az edzőterembe is elkísérte az orosz államfő Arnold Schwarzeneggert, Kalifornia állam kormányzóját, aki vasárnap többnapos látogatásra érkezett Oroszországba. Az egykori akciósztár és Dimitrij Medvegyev találkozója rendkívül jó hangulatban telt, az orosz elnök egyszer még azzal is viccelődött, hogy fölajánlaná Moszkva főpolgármesteri címét az amerikai kormányzónak, ha orosz állampolgár lenne.
Bővebben…

A májusban feltartóztatott nemzetközi segélyflottilla szervezői egy a korábbinál is nagyobb hajóval kísérelnék meg áttörni a Gázai övezet izraeli blokádját. A többek között svájci, török és amerikai aktivisták 2011 februárjában tervezik megkísérelni a vesztegzár áttörését.
Bővebben…

Kapcsolatba léptek a külvilággal az elrabolt magyar békefenntartó fogvatartói. Az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erejének (UNAMID) szudáni válságkezelő központjában hétfő este jelentkeztek az emberrablók.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik