Nagyvilág

Az orosz Dumába készül a vörös kémnő?

Nem elképzelhetetlen, hogy az orosz Duma padsoraiban láthatjuk viszont az Egyesült Államokból kémkedés vádjával kiutasított „vörös kémnőt”, Anna Chapmant, akinek az Orosz Liberális és Demokrata párt szívesen elindítaná politikai karrierjét.

A nyáron kirobbant orosz kémbotrány legattraktívabb szereplője, Anna Chapman ismét címlapokra került azt követően, hogy felröppent a hír: a vörös szépség a politika, a divat és a show business világa felé kacsintgat.

Oroszországban sokan elképzelhetőnek tartják, hogy Chapman képes lenne sikeres politikai karriert befutni, a kémbotrány után ugyanis hallatlan népszerűségre tett szert, elsősorban szülővárosában, Volgográdban – írja az orosz Pravda. Egy Kreml-közeli mozgalom a napokban jelezte is, hogy készek tiszteletbeli polgárrá avatni a modell alkata miatt csak „90-60-90”-es ügynökként emlegetett hölgyet. A Liberális és Demokrata Párt volgográdi vezetője, Alexander Potapov szerint pedig Anna Chapman ha akar, segítségükkel akár be is kerülhet az állami Dumába.

A fotók a Zhara (Heat) című férfimagazin számára készültek

A fotók a Zhara (Heat) című férfimagazin számára készültek

Chapmant azonban a politikai karriernél egyelőre jobban foglalkoztatja a divat és a show business világa. Néhány hete miniszoknyában pózolt a Zhara című férfimagazin címlapján. A lap minden idők legmagasabb eladott példányszámát produkálta a fotósorozat megjelentetése után. Az együttműködés azonban nem volt problémamentes. Anna, aki a kémbotrány kirobbanásakor elsősorban a facebook-ra feltöltött személyes fotóival került a figyelem középpontjába, most sem tudta megállni, hogy ne tegyen fel a netre a magazin által a kulisszák mögött készített képekből. Orosz hírügynökségek szerint Anna megszegte a magazinnal kötött szerződést és akár be is perelhetik.

A 28 éves Anna Chapman – aki Anna Kuscsenko néven született, és saját bevallása szerint édesapja az orosz hírszerzés magas rangú tisztje – öt évet élt Nagy-Britanniában. Itt ismerkedett meg Alex Chapmannel, akivel 2002-ben összeházasodtak. Később elváltak, de Anna Kuscsenko megtartotta brit férje nevét és brit útlevelét is, majd később az Egyesült Államokba települt át. Innen utasították ki kilenc, kémkedéssel gyanúsított társával együtt a hidegháború évei óta nem látott orosz-amerikai kémcsere keretében. Anna Chapman megfigyelésének történetéről további részleteket olvashat itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik