Nagyvilág

Pokolgép robbant Kerbelában és Bagdadban

Legalább 56-an haltak meg egy robbantásos merényletben szombaton az iraki Kerbelában, tízen pedig egy bagdadi öngyilkos akcióban vesztették életüket. A sebesültek száma több mint hetven Kerbelában, illetve Bagdadban 11.

Az iraki rendőrség és kórházi források közlése szerint gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az egyik kerbelai buszpályaudvaron. A Bagdadtól 110 kilométerre délre fekvő város a síiták szent helye, amelyet zarándokok százezrei keresnek fel a vallási ünnepeken.

Egy helyi tisztségviselő szerint az áldozatok között sok a nő és a gyerek. A merényletet Mohamed próféta unokájának, Huszein imámnak a sírjától körülbelül 200 méterre követték el. Szemtanúk szerint 15 mentőautó érkezett a helyszínre, a rendőröknek pedig többször a levegőbe kellett lőniük az összesereglett tömeg szétoszlatására.

A bagdadi merényletet egy öngyilkos terrorista követte el a gépkocsijába rejtett pokolgéppel egy olyan belvárosi hídon, amely egy síiták, illetve egy szunniták lakta városrészt köt össze – közölték a hatóságok. Szintén egy hídon követtek el hasonló merényletet két nappal korábban a fővárosban, akkor is tíz volt a halálos áldozatok száma

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik