Nagyvilág

Heves harcok törtek ki a szomáliai fővárosban

Komollyá váltak az összecsapások szerda reggel Mogadishuban azt követően, hogy a kelet-afrikai ország iszlamista felkelői támadást intéztek a térségben állomásozó etióp hadsereg főhadiszállása ellen.

Az utcai összecsapások a fővásos egyik központi negyedében zajlanak. Az iszlamisták támadására a szomáliai hadsereg katonái az etiópiai csapatokkal és páncélosokkal együtt keményen visszavágtak, és folyamatosan nehézfegyverekkel lövik az ellenséges gócpontokat.


A halálos áldozatok és sebesültek számáról egyelőre ellentmondó jelentések érkeznek: egyes értesülések szerint legkevesebb tizennégyen vesztették életüket, míg más források hét halottról és tíz sebesültről számoltak be.

Az etióp hadsereg egységei tavaly decemberben érkeztek Szomáliába, hogy segítséget nyújtsanak a helyi ideiglenes kormánynak az iszlamista lázadók elűzésében. Ezt követően a szomáliai kormányerőkkel együtt kiűzték az iszlamisták többségét a fővárosból és az ország déli területeinek nagy részéről. Mogadishuban azonban változatlanul veszélyes a helyzet, mert a kormány szerint számos iszlamista fegyveres továbbra is ott rejtőzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik