Közélet

Zánkai luxus kontra gyermekek üdültetése

Az MSZP szerint így nyaraltat a Fidesz.

A 24.hu információja szerint a zánkai tábor ura (az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára, az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója) egy napi 110 ezer forintért bérelhető monoszlói házból jár be irodájába. A szocialisták szerint ez a tipikus Fidesz, amely országos propagandát folytat az Erzsébet-táborok sikereiről.

Lefagy a szülők és a gyerekek arcáról a mosoly. Orbán Viktor rendszerében a gyerekeket is meglopják.

Az MSZP emlékeztetett rá, a rászoruló gyermekeket üdültető, “állami vagyonból elkobzott alapítvány” főnöke, Hornyák Tibor április 28-án jelentette be, hogy az Erzsébet-táborok programja „Élménytáborokkal” bővül.

Jogos kérdés, hogy itt valóban a gyerekek számára nyújtott programokról beszélt vagy már saját nyári terveire gondolt. Nincs mentség, a Fidesz-közeli alapítvány elnökének mennie kell, példamutatásból beköltözhetne a tihanyi barátlakások egyikébe, szolgálati autója úgyis minden kilométert elbír.

Az ellenzéki párt írásbeli kérdéssel fordul az emberminisztériumhoz.

Tudtak-e Hornyák Tibor urizálásáról?

Mennyi hátrányos helyzetű gyermek táborozásának költségét költötte medencés luxusvillára a fideszes potentát?

Mennyiért bérel ingatlant az alapítványi főtitkár?

Mennyi Hornyák Tibor fizetése?

Az MSZP tudatta: a 2018-ban a kormányváltás után körmére néz Hornyáknak, véget vet az urizálásnak és számon fogja kérni “a fideszes tolvajbanda minden tagján az ellopott közpénzt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik