Budaörs, 2015. augusztus 3.
Kiszállításra váró tankönyvek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) budaörsi telephelyén 2015. augusztus 3-án. A megrendelt tankönyvcsomagok augusztus 25-éig eljutnak az iskolákba, így szeptember elsején minden diák átveheti tankönyveit.
MTI Fotó: Marjai János
Közélet

Ennyi pénzt kapnak a tanárok a könyvosztásért

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 08. 31. 07:58

A diákonként folyósított 300 forintos tankönyvfelelősi összeggel a fenntartó saját belátása szerint rendelkezik, a könyvosztást végző tanárok akár ennél magasabb díjazásban is részesülhetnek a megbízási szerződéstől függően - számol be szerdai cikkében a Magyar Hírlap Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkára írásbeli kérdésre adott válasza alapján.  

A Klik által fenntartott iskolákban a 2016/2017-es tanévre a tankönyvfelelősök díjazására tanulónként 300 forint használható fel, a megbízási szerződéseket a tankerületek kötik meg az érintett pedagógusokkal. A Klik a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által kiállított teljesítési igazolás alapján folyósítja a díjazást.

A diákonként 300 forint a háromszorosa a 2014/2015-ös tanév összegének.

A fenntartó “saját belátása szerint” rendelkezik ezzel az összeggel. A tankönyvfelelősök közvetlenül az intézményektől, illetve fenntartóktól kaphatnak alap- vagy extra juttatást, ennek “egy forrása” a Kello által utalt 300 forint – közölte az államtitkár.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.