Közélet

Szétvert közlekedéssel úszó-világbajnokság, olimpia?

Kunhalmi Ágnes (Array)
Kunhalmi Ágnes (Array)
Ezt kérdezi Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke.

Az ellenzéki politikus szerint Budapesten járatritkítások lehetnek, pótlóbuszok járhatnak a 2017-ben az úszó-világbajnokság helyszínére.

Ez a Fidesz vezetőinek a teljesítménye.

Budapest közlekedése nemzetstratégiai kérdés. Minden tíz forintból négyet a fővárosban termelnek meg az itt élők, dolgozók. Amit ők létrehoznak, abból orvosi rendelő, bicikliút lesz Kecskeméten, Debrecenben is, de ez normális, ettől vagyunk egy nemzet: mindenki mindenkiért – írta közleményében Kunhalmi Ágnes, aki szerint a kormány leépíti a fővárosi tömegközlekedést.

A fővárosi Fidesz vezetői, Kocsis Máté és a kerületi fideszes polgármesterek elárulták a budapestieket.

Az MSZP budapesti elnöke szerint azzal, hogy az állam átveszi az agglomeráció közlekedését a MÁV, a Volán közreműködésével könnyen adódhat, hogy a Volán által működtetett fővárosi buszoknál járatritkítás jön. Közben a 2017-es úszó-világbajnokságra nem készül el a 3-as metró felújítása sem, pótlóbuszok járnak.

Mindezt lassan 6 évnyi fideszes város- és államvezetés után.

Kunhalmi Ágnes nem érti, miként merik “ezek az emberek állítani, hogy képesek lennének megszervezni egy olimpiát”, ha az úszó-világbajnokságra is így készülnek. Magyarország és Budapest sikerre tudná vinni a világversenyeket, de a kormány és a főváros vezetése nem. Ezt a teljesítményt nem érdemes megmutatni a világnak – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik