kivandorlas(960x640)(1).jpg (kivándorlás)
Közélet

Kevés fideszes és MSZP-s hagyná itt az országot

24.hu
24.hu

2016. 01. 13. 09:06

A magyarok 15 százaléka fontolgatja a kivándorlást, sok köztük a jobbikos.

Több mint kétszer annyian hagynák el Magyarországot, mint az 1990-es évek elején – írja a Tárki felmérése alapján a Portfolio.hu. 2014-ben 14 százalék fontolgatta a kivándorlást, tavaly áprilisban 17 százalékra ugrott ez az arány, majd júliusban és októberben is 15 százalékon állt.

A kivándorlást tervezők között az átlagosnál nagyobb arányban találhatóak meg a dél-alföldi és nyugat-dunántúli régiókban élők, az érettségivel és diplomával rendelkezők, a tanulók és a munkanélküliek, valamint azok, akik nem tudják eldönteni, hogy elmennének-e szavazni.

Alacsony a migrációs hajlandóság a Fidesz-KDNP, valamint az MSZP szavazói körében, különösen magas viszont a Jobbik-szimpatizánsok esetében, de a kutatók szerint ennek nem közvetlenül a pártszimpátia az oka, hanem a pártok támogatóinak eltérő korösszetétele.

Kommentek

bányais tüntetés (Array)Balog miniszter lelkére próbálnak hatni a kecskeméti gimnázium tanárai
Budapest, 2015. május 27.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a párt vezérszónoka a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat általános vitájában felszólalásához készül az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. május 27-én.
MTI Fotó: Kovács TamásAz ítélőtábla szerint is Portik élettársával üzleteltek Rogánék