Közélet

Tarlós besokallt, már a kormányban is tisztogatna

A főpolgármester egyetlen mondatban reagált arra, hogy a fejlesztési tárca szerint rendben kifizették a BKK-t.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minapi, BKK-val kapcsolatos állásfoglalása olyan mértékű tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, hogy ha én lennék a miniszter, akkor azt, aki ezt az állásfoglalást fogalmazta, kirúgnám az állásából.

Mindössze ennyit írt Tarlós István. A közlemény előzménye, hogy a főváros szerint az állam nem adott pénzt az agglomerációs közlekedésre, míg az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Világgazdasággal azt közölte: az állam minden költséget fedezett, nem maradt adósa a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-nek.

A cég múlt héten – 15 napos határidővel – megküldte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak az agglomerációs közlekedés finanszírozására vonatkozó, a tárca szerződéses mulasztásával kapcsolatos felszólító levelet. A rendezetlenség fennmaradása esetén 15 nap elteltével a BKK a megállapodást felmondja – közölte előzőleg Tarlós, aki már december végén bejelentette, a főváros kiszáll az agglomerációs tömegközlekedésből. A szaktárca szerint azonban ezt sem teheti, mivel a 2013-ban kötött megállapodások 2022-ig hatályosak, és rendes felmondással nem szüntethetők meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik