Közélet

Kiderült, kiknek a telefonját lopták el az Orbán-lagzin

Ráhel barátnőinek mobiljai miatt rendelték el a DNS-vizsgálatot. Fejenként 150 ezerért, lánybúcsús képek miatt.

Kiderült, kié volt az a két telefon, amelyeket meglovasított egy ismeretlen Orbán Ráhel tavaly szeptemberi menyegzőjén. A Hír24 rendészeti forrásból úgy értesült, az eltűnt iPhone 4s-ek Orbán Ráhel barátnőinek tulajdonát képezték. Információink szerint a telefonokat elsősorban azért keresik égre-földre, mert azokon olyan képek is voltak, amelyek a lánybúcsún készültek. Hogy pontosan mi látható ezeken a felvételeken, nem tudni.

Kiderült az is, mennyibe került a hatvan embert érintő DNS-vizsgálat. Azt már korábban tudni lehetett, hogy az eljárás igen költséges – 50 ezer és 300 ezer forint körül mozog per fő -, ám ennek az  „akció-sorozatnak” az ára végül 9 millió forintos összeggel zárult, ami 150 ezer forintot jelent személyenként.

Az eltűnt telefonok körüli óriási felhajtás kapcsán a lakodalmon felszolgáló egyik pincér fakadt ki. Csókási László állítja, az esetnek több érdekessége is van. Az esküvő szeptemberben volt, de csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozó Iroda. Kifogásolta azt is, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya indított nyomozást, ráadásul csak a dolgozókat “kényszerítették” a DNS-mintaadásra, a vendégeket nem. A felszolgáló a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával.

Az ügyészség szerint azonban nem hivatali visszaélés, hogy a rendőrség milliós költséggel, a kivételes esetekben bevethető DNS-vizsgálatokkal próbálta megtalálni azokat, akik Orbán Ráhel esküvőjén elloptak két mobiltelefont. Erről a hvg.hu írt saját értesüléseire hivatkozva körülbelül két héttel ezelőtt. Így az erről szóló feljelentést visszadobták, és azt is indokoltnak találták, hogy a telefontolvajt a kiemelt bűnügyi egység próbálta elcsípni.A határozatban az áll, hogy valójában két ellopott telefonról van szó, ahogy az is, a nyomozás lefolytatására egy 2013-as BM-rendelet alapján illetékes volt az NNI Életvédelmi Osztálya, illetve, hogy valójában 26 főtől vettek mintát. Ezzel szemben úgy tudjuk, valóban hatvan embert érintett a vizsgálat.

Politikuslányok, akikre nem büszkék a papáik

Caroline Hanover a republikánus Rudy Guiliani (híres New York-i polgármester) lánya, nem volt jóban a papájával, ennek ellenére a volt elnökjelöltnek nem tett jót, hogy Caroline 150 dollár értékben lopott egy New York-i üzletből – letartóztatásakor a lánynak rögtön eszébe is jutott, mennyire hírneves is a papája. De a rendőrség becsületére mondva nem hatotta meg őket a nagy név. Patti Davis sem viselte büszkén a Reagan nevet, apja, a legendás filmsztár és elnök pedig nyilván nem örült volna, hogy lánya a Playboyban is vállalt fotózást. Valahogy egy híresen konzervatív republikánus családból nem ezt várnánk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik