Belföld

Feljelentést tett Orbán Ráhel esküvői pincére

Hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést az Orbán Ráhel lakodalmán felszolgáló pincér, egy eltűnt mobiltelefon miatt a Nemzeti Nyomozóiroda őt és mind a hatvan ott dolgozó embert beidézte, és mindenkitől DNS mintát vettek – írja az Index.

Csókási László felszolgáló szerdán a Budapesti Központi Nyomozó Főügyészségen személyesen tett feljelentést ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés gyanújával. Csókási szerint az esetnek több érdekessége is van. Az esküvő szeptemberben volt, de csak novemberben kereste meg a lakodalmon dolgozókat a Nemzeti Nyomozóiroda. Nem érti azt sem, hogy egy telefonlopás miatt miért az NNI Életvédelmi Osztálya nyomoz – derül ki az Index cikkéből.

Állítása szerint csak a dolgozókat “kényszerítette” a nyomozóhatóság a DNS-mintaadásra. A vendégeket nem vizsgálták át utólag. Szerinte érthetetlen az is, miért kellett egyáltalán a roppant drága eljárást bevetni egy kisebb értékű telefon eltűnése miatt, miközben a DNS-vizsgálatokra szakosodott labor több ezres elmaradásban van ennél sokkal súlyosabb bűnügyekben is. Kíváncsi lenne arra is, mennyibe került 60 ember DNS-vizsgálata és az egész nyomozati eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik