Közélet

Gigaadócsalás egy őrző-védő társaságnál

A gyanúsítottak akár 16 évre rács mögé kerülhetnek.

Több mint másfél milliárd forintos adócsalással gyanúsítja egy több céget működtető tatabányai őrző-védő társaság vezetőit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A társaság vezetésének eddig szabadlábon lévő tagjait a közelmúltban őrizetbe vették – közölte a szervezet regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

A NAV emberei 2011 októbere óta harmadszor csaptak le a cégre, akcióik nyomán összesen hat ember került előzetes letartóztatásba. A Budapesten, Nyíregyházán és Tatabányán végrehajtott házkutatások alatt 900 millió forint készpénzt foglaltak le és harminc gyanúsítottat hallgattak ki.

A bűnszervezet tagcégei egymás között körbeutalták a társaság bevételeit, melyek kapcsán indokolatlan és valótlan költségeket szerepeltettek a könyvelésben. Még azon bevételek egy részét is megpróbálták eltitkolni, amelyek bankszámlára érkeztek, azaz dokumentumokkal igazolható a meglétük.

A meg nem fizetett adó jelenlegi mértéke eléri az 1,7 milliárd forintot. A gyanúsítottak akár 16 évre is börtönbe kerülhetnek költségvetési csalásért.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik