Üzleti tippek

A feszültségek csökkentésére szólították fel Putyint

Egy tanácskozáson szegezték az elnöknek, hogy ez a gazdasági fejlődés feltétele, de ezúttal nem kívülről jött a kritika.

A volt orosz pénzügyminiszter, Alekszej Kudrin felszólította Vlagyimir Putyint, hogy csökkentse a geopolitikai feszültségeket az orosz gazdaság érdekében – idézi a Moscow Times a Vedomosztyi értesülését.

Kudrin, aki jelenleg az orosz Stratégiai Kutatóközpont vezetője, az elnök mögött álló Gazdasági Tanács tagjai előtt kijelentette: Oroszország technológiailag visszafelé haladó ország. Szerinte az országot integrálni kell a nemzetközi ellátó láncba, ez a módja annak, hogy csökkenjen a technológiai szakadék.

Az orosz gazdaságban jelentős hanyatlást idézett elő az olajár-zuhanás mellett az is, hogy a nyugati országok szankciókat hoztak Oroszország ellen az ukrajnai konfliktusban játszott szerepe miatt. A Gazdasági Tanácsot annak érdekében hívták össze, hogy megoldást találjanak a gazdaság beindítására.

A tanácskozás záró beszédében Vlagyimir Putyin megjegyezte: bár Oroszország egyes területeken elmaradott, ezeréves történelme van, és a végsőkig megvédi szuverenitását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik