Üzleti tippek

XX. Magyar Innovációs Nagydíj

31 pályázat érkezett az Innovációs Nagydíjra, s március végén lesz az ünnepélyes díjátadó.

A 2011. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett vállalat, ill. társaság kapja, amely az adott év legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációját valósította meg. A jelentkezés február 8-án zárult le, 31-en pályáztak.

Az Innovációs Nagydíjat (bronz kisplasztika és pénzjutalom) évente egyszer adják ki, s az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált. A nagy nyilvánosság mellett bonyolított díjátadásnak méltó rangot adott kezdettől fogva az is, hogy az egyes szakminisztériumok is alapítottak innovációs díjakat, amelyek átadása szintén a program keretében történik – írja közleményében a Magyar Innovációs Szövetség.

A zsűri március legelején ül majd össze, hogy döntsön. A bírálóbizottság elnöke a nemzetgazdasági miniszter. Az értékelés fő szempontjai, hogy mennyire újszerű és társadalmilag mennyire hasznos a fejlesztés, s hogy segítségével 2011-ben elértek-e többlet eredményt, árbevételt és más műszaki, gazdasági előnyöket.

Az ünnepélyes díjátadás március legvégén lesz az Országházban. A díjátadáson további hét innovációs díjat adnak át az illetékes miniszterek, illetve intézményvezetők. Az ünnepségen előzetes regisztrációt követően meghívóval lehet részt venni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik