Üzleti tippek

Egyre több a konferencia Magyarországon

Egy év alatt negyven százalékkal nőtt a Magyarországon rendezett konferenciák száma - írta a Napi Gazdaság és a Világgazdaság.

Az év első kilenc hónapjában 235, a Nemzetközi Konferenciák Szövetsége (ICCA) kritériumainak megfelelő konferenciát rendeztek Magyarországon, ami 40 százalékkal több az egy évvel korábbinál – írta a Nap Gazdaság és a Világgazdaság a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodájának adatai alapján.

Az 1032 napnyi konferencián több mint 60 ezer fő vett részt szemben a múlt év hasonló időszakában résztvevő 58 ezer fővel. Egy-egy konferencián átlagosan több mint 257-en voltak, és az esemény átlagosan 4,4 napig tartott, míg tavaly az átlag 3,5 nap volt.

A konferencián részt vevők 83 százaléka külföldről érkezett és kétharmadukon magyar résztvevők is voltak. Egy-egy rendezvényen átlagosan 12 ország képviseltette magát.

Folytatódott a szállodák, mint konferenciahelyszínek térhódítása. A rendezvények közel 80 százalékát magyarországi szállodákban, 9 százalékát kongresszusi központban tartották meg, a többit egyetemen és más rendezvény helyszínen.
Az első három negyedévben 52 alkalommal kiállítás is kapcsolódott a konferenciákhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik