Üzleti tippek

Önkéntesen nyugdíjaz a francia köztévé

A jelenleg foglalkoztatott 8500-ból három év alatt kilencszáz munkatárs önkéntes alapon történő nyugdíjazásával kívánja az öt francia közszolgálati tévécsatornát magában foglaló France Télévisions egyensúlyba hozni költségvetési helyzetét.

A francia közszolgálati televízió, amely az év eleje óta 20 óra és reggel 6 óra között nem sugározhat reklámot, és ezzel jelentős bevételektől esik el, azt reméli: 2011-től lehet ismét nyereséges.

Az igazgatótanács ülését követően kiadott közlemény szerint a következő három évre meghatározott üzleti tervben az egyensúlyhoz való fokozatos visszatérést leépítési program nélkül kívánja a közszolgálati televízió elérni.

Az önkéntes nyugdíjazásokról szóló intézkedést, amely a 60 évnél idősebb munkatársakat érinti, a közeljövőben terjeszti a vezetőség az érdekképviseleti testületek elé, majd 2009 és 2012 között tervezi végrehajtani. Ezen időszak alatt a France Télévisions évente átlagosan 2,1 százalékos nettó bevételemelkedéssel számol.

„Az üzleti terv a France Télévisions gazdasági modellváltását tükrözi, hiszen a reklámbevételek kiesésének kompenzálására az állami források növekedésével számol” – áll a közleményben. A nyugdíjazási program, amelyhez hasonlót már 2007-ben is meghirdetett a köztévé, összesen kilencszáz főt érinthet 2012-ig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik