Üzleti tippek

Lehúzta a rolót és összevon a Magyar Turizmus Zrt.

Megszűnteti tokiói külképviseletét a Magyar Turizmus Zrt. A társaság gazdasági válsággal, valamint a tartósan magas euró és dollár árfolyammal indokolta a lépést. A Benelux államokban működő képviseleteket összevonják.

Az utazási szokásokban történő változásoknak megfelelően a közeli küldőpiacokra és a belföldi turizmus élénkítésére fókuszál a nemzeti turisztikai marketingszervezet, a távolabbi piacokon pedig fenntartó jellegű marketingtevékenységet végez. Ennek megfelelően a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) 2009. február 18-i igazgatósági ülésén döntöttek az MT Zrt. tokiói külképviseletének bezárásáról és a Benelux államokban működő képviseletek összevonásáról. A döntés végrehajtására az év végéig sor kerül.

Az IT határozat értelmében, a holland piacon a marketingmunkát a jövőben brüsszeli központtal látja el az MT Zrt.

A japán piaci marketingtevékenység ellátásáról szintén más formában, továbbra is gondoskodik a társaság, amely szorosabbra fűzi kapcsolatait az Európai Utazási Bizottsággal (ETC) és a Visegrádi Négyekkel. A két jelentős nemzetközi szervezettel együttműködve továbbra is folyamatosan jelen lesz Magyarország turisztikai kínálata a japán piacon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik