Üzleti tippek

Virágzik a szlovák rendszámüzlet

Hiába ígért szigorú ellenőrzéseket, nem tud mit kezdeni a magyar tulajdonban lévő, de szlovák rendszámmal futó autókkal a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága - írta a Népszabadság.

Az érdekelt szlovák vállalkozások egyre komplexebb szolgáltatásokkal várják az ügyfeleket, a magyar állam pedig futhat a pénze után. Egyre többen foglalkoznak például flottaüzemeltetéssel – bérbe adják a gépkocsikat a magyarországi cégeknek.

A lap által megkérdezett, kifejezetten a magyar adójogszabályok kijátszására alakult cégek szerint nemhogy csökkent volna az érdeklődés a Szlovákiában forgalomba helyezett gépjárművek iránt, hanem éppen ellenkezőleg, az elmúlt egy évben még nőtt is a forgalmuk.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) viszont hamar elvesztette érdeklődését a rendszámüzlet iránt. Egyrészt a határőrségnél úgy ítélték meg, hogy a jelenség messze nem annyira általános, hogy ezért érdemes lenne jelentős erőforrásokat hosszabb ideig lekötni, másrészt a vámhatóság amúgy sem tehet sokat a regisztrációs adó megfizetését így elkerülőkkel szemben – írta a Népszabadság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik