Üzleti tippek

Már 19 szervezet csatlakozott a követelés-nyilvántartáshoz

Eddig 19 szakmai szervezet, kamara és érdekvédelmi szervezet írt alá szerződést az Opten Kft. követelés-nyilvántartó rendszerének használatáról, köztük az MKIK, a Bankszövetség és az IPOSZ. Az aláíró szervezetek tagjai ingyen kereshetnek a rendszerben, sőt 10 ezer forint erejéig kérdezhetnek a veszélyes adósokat kiszűrő rendszerből is.

A siker nyomán immár csaknem 300 ezer magyar vállalkozás, döntő többségében kis- és középvállalkozás (kkv) tájékozódhat ingyenesen arról, hogy potenciális partnerével érdemes szerződést kötni, vagy tartani kell annak késedelmes fizetésétől, esetleg fizetésképtelenségétől.

A csatlakozó szövetségek között megtaláljuk a legnagyobb vállalkozói tagságot maga mögött tudó Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát és IPOSZ-t, a körbetartozásokról legtöbbet tudó bankokat tömörítő Bankszövetséget, vagy a szakma megtisztulásában leginkább érdekelt ÉVOSZ-t. „Külön öröm, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is aláírta a megállapodást, hiszen ők rendkívül nagy számú ügyfelet hoztak be a rendszerbe” – nyilatkozta Tóth Tamás, az Opten ügyvezető igazgatója.

Az Opten Kft. a több mint 30 ezer adatot tartalmazó rendszer mellett cégadatbázist működtet. Az adatbázis – egyedülálló módon – visszamenőleg tartalmazza a vállalkozások leadott mérlegeit is, amiből az Opten nagy találati pontosságú veszélyesadós-felismerő modellt fejlesztett ki. Az Opten követelés-nyilvántartó rendszer emellett partnerfigyelő szolgáltatást is tartalmaz, vagyis bárki kérheti, hogy az általa megjelölt cégek adataiban bekövetkezett változásokról, a követelés-nyilvántartóban történő esetleges megjelenéséről azonnal e-mailben tájékoztatást kapjon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik