Üzleti tippek

Beérkezett a négy ajánlat a BKV-tenderre

A Budapesti Közlekedési Rt. (BKV) által meghirdetett elektromos jegyrendszerre kiírt pályázatra mind a négy cég benyújtotta ajánlatát. A beruházási költségek akár a 20 milliárd forintot is elérhetik – adta hírül a Napi Gazdaság.

A korábban indulási szándékot jelzett négy cég, az EDS Magyarország Kft., a Sagem Kft., a MÁV Informatika Kft. és a T-Systems nyújtotta be szeptember 12-i határidővel ajánlatát a BKV elektronikus jegy- és bérletrendszerére kiírt közbeszerzési pályázatra.

Az ajánlattételből korábban kizárták a MÁV Informatika Kft.-t, amely emiatt a közbeszerzési bírósághoz fordult az ügyben. A határozat értelmében új eredmény hirdettek, így a MÁV Informatika Kft. mégis részt vehetett az ajánlattételben. A procedúra körülbelül kéthónapos csúszást jelent az elektronikus rendszer kiépítésének részhatáridőiben.

A pályázat elbírálása 2005 novemberére várható. A nyertes finanszírozza majd a beruházást, a tízéves üzemeltetés során a BKV rendelkezésre állási díjat fizet neki, ezután a rendszer a BKV tulajdonába kerül át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik