Üzleti tippek

2000 új gépjárművet vesz a Posta

A Magyar Posta Rt. a következő években több mint 2000 darab környezetkímélő gépjárművet vásárol, a beszerzésre nemzetközi pályázatot írtak ki - közölte az a Magyar Posta Rt.

A tender nyertese várhatóan már az év második felében megkezdheti az új kisáru-szállítók, kis- és közepes tehergépkocsik és motorkerékpárok szállítását.

A Magyar Posta Rt. hároméves programban fiatalítja a 3800 járműből álló, 5 éves átlagéletkorú tehergépjármű-parkját, korszerűsíti a szállítási feltételeket és csökkenti az üzemeltetési költségeket.

A közlemény szerint az állami társaság a 2004-et megelőző években nem vásárolt kis- és közepes tehergépjárműveket. Az elöregedett flotta üzemeltetése nemcsak balesetveszélyes, de drága is, tavaly 1,5 milliárd forintnál többet kellett javításra költeni. Az új autók üzembe állításával a cég közel ugyanennyi pénzt takaríthat meg éves szinten.

A posta autói évente mintegy 80 millió kilométert tesznek meg a magyar utakon, így fontos a járművek környezetbarát és biztonságos üzemeltetése, ezért valamennyi járművet korszerű, üzemanyag-takarékos és környezetkímélő motorral látják majd el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik