Budapest, 2016. december 13.
A Magyar Posta Zrt. munkatársa mutatja a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Pénzügy

Befagyott Erzsébet-utalványok – üzent a posta a nyugdíjasoknak

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 09. 15:21

Fontos határidő! A nyugdíjas legkésőbb február 28-áig kérheti az Erzsébet-utalvány újbóli kiküldését.

 

Mint korábban megírtuk, mintegy 56 ezer nyugdíjas még mindig nem tudta átvenni a tízezer forintnyi Erzsébet-utalványt, amit november végén úgy ígért meg Orbán Viktor miniszterelnök, hogy azt karácsonyig, de legkésőbb az év végéig megkapják az érintettek. Ez úgy derült ki, hogy a Magyar Nemzet az utalványokkal kiküldött kormányfői levelekről érdeklődött, és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától azt a választ kapta, hogy

a belföldön élő jogosultak 98 százaléka megkapta és átvette az utalványt.

A Magyar Posta december 31-én közölte az állami hírügynökséggel, hogy „a vállalt határidő előtt” kézbesítették a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat. A társaság most tudatta, hogy összesen 2,6 millió darab Erzsébet-utalványt tartalmazó küldeményt kézbesített. Csak azok nem kapták meg, akiknél nem volt sikeres a kézbesítés, és nem vették át a küldeményt a letéti postákon.

2017.01.06-ig a küldemények több mint 98,5 %-át már átvették az ügyfelek. A küldemények kevesebb, mint 0,5 %-a van még postákon, várva az ügyfelek jelentkezését.

Ha az ügyfél nem jelentkezik az őrzési idő alatt a küldeményért, azt a Magyar Posta visszaküldi az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak. Eddig a küldemények mintegy 1 százalékát küldték vissza a feladónak

valamilyen kézbesíthetetlenségi okból kifolyólag, például a címzett meghalt, elköltözött, nem vette át a küldeményt, hibás volt a címzés.

A Magyar Posta Zrt. most tudatta, ha valaki nem kapta meg az Erzsébet-utalványt, ezt jelezheti:

    – a 0-24 órában elérhető kormányzati ügyfélvonalon: 1818

    – a kormányzati ügyfélvonalon külföldről:  +36 (1) 550-1858

    – a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál: 06-80-204-884, +36 (1) 270-8999, e-mail: nyufig@onyf.hu

    – a Magyar Postánál: +36 (1) 767-8282, e-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól a nyugdíjas legkésőbb február 28-áig kérheti az Erzsébet-utalvány újbóli kiküldését, a kérelemben megjelölve azt a lakcímet, amelyre a kézbesítést kéri.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.