Pénzügy

Májusban minden nap 70 milliót kellene költeni a SZÉP-kártyáról

szép-kártya (Array)
szép-kártya (Array)
Már csak kevesebb, mint egy hónapja maradt a SZÉP-kártya birtokosainak arra, hogy felhasználják 2014-es, jelenleg még 2,1 milliárd forintnyi munkáltatói feltöltéseiket. Azok ugyanis május 31-én lejárnának és elvesznek a munkavállalók számára.

A jelenleg hatályos törvényi szabályozás értelmében a Széchenyi Pihenőkártyákra utalt juttatások érvényessége a feltöltést követő második év május 31-én lejár. Ha a dolgozók nem szeretnék véglegesen elveszteni plasztikjukról a 2014-es feltöltéseket, még további 2,1 milliárd forintnyi juttatást kell felhasználniuk. Ez azt jelenti, hogy a május végi határidőig mintegy 70 millió forintot kellene elkölteniük naponta.

A munkáltatók és a munkavállalók egyaránt érdekeltek abban, hogy a kártyabirtokosok pihenésre, kikapcsolódásra fordítsák a kártyájukon felhalmozott egyenlegeket. A tavalyi rekordmértékű, 99 százalékos felhasználás után bízunk benne, hogy a kártyabirtokosok idén sem hagyják beragadni lejáró juttatásaikat. Ennek érdekében a lejáratot megelőző időszakban minden fórumon emlékeztetjük őket, hogy regisztrálják kártyájukat, kövessék egyenlegüket és használják fel az OTP SZÉP-kártyájukon található összegeket – jelentette ki az OTP Bank Bankszámla főosztályának igazgatója, Kuhárszki András.

A költéshez jó apropó lehet a pünkösdi hosszú hétvége is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik